150 års jubilæum


KLUBBENS 150 ÅR`S JUBILÆUM BLEV AFHOLDT LØRDAG D. 25.06.2022

Billeder og Video fra dagens arrangement kan se vi klubbens Facebook side. 


Se artikel nedenunder som Nordvestnyt bragte i foråret 2020 med vores daværende hovedformand for AAGIF Dann Jørgensen. 


Årby gymastik- og Idrætsforening runder 13. februar. Den dato er det 150 år siden, foreningen blev stiftet. Dermed har foreningen i en lang årrække været et markant samlingspunkt for lokalbefolkningen.

Sådan en stor dag skal naturligvis fejres. Og det gør foreningen på flere måder. Det jubilæumsblad, der udkom for 25 år i forbindelse med 125 års jubilæet, er nu blevet genoptrykt og delt ud i lokalområdet. Bladet er tilføjet et afsnit om de seneste 25 år, så dermed er hele foreningens historie komplet og samlet i ét blad.

Da bladet udkom for 25 år siden skrev den daværende formand, Jimmy Nielsen, at der var en livlig aktivitet i de fire afdelinger med badminton, volleyball, gymnastik og fodbold. Dengang havde Årby Gymnastik- og Idrætsforening 525 medlemmer.

»Når vi om et par år formentlig har vores egen idrætshal, og en deraf følgende medlemsfremgang, ser fremtiden lovende ud for AAGIF«, skrev Jimmy Nielsen i formandsordet.

I september 1996 stod Aarby Fritidscenter færdig efter årtiers indsats for at nå det mål. Men hallen og dens mange kvaliteter har ikke kunnet bremse den negative udvikling, som foreningen har været igennem de seneste 25 år, hvor medlemstallet har taget et kraftigt dyk.

- Vi er omkring 260-70 medlemmer nu, fortæller formand Dann Jørgensen, som har været en del af foreningen de seneste 47 år, efter han blev medlem som fem-årig.

Gymnastikafdelingen og håndboldafdelingen er lukket. Nu er der fodbold, badminton, bordtennis og volleyball i foreningen.

Bordtennisafdelingen har tidligere været stor, men nu er det primært +60, som er drivkraften i den afdeling.

Dann Jørgensen har været formand i to omgange - først fra 2012 til 2017 og nu siden 2018. Han brænder for sin forening, men kunne godt ønske sig meget mere opbakning og lyst til at komme og udnytte de flotte faciliteter, som foreningen råder over.

- Det blive sværere og sværere at finde de frivillige hænder. Tordenskjolds soldater kan ikke blev ved med at løfte det hele, pointerer Dann Jørgensen.

Han håber, at mange fremover i højere grad vil prioritere det frivillige arbejde og være med til at gøre en indsats, så man kan bevare en velfungerende forening.

Foreningen holder et forsinket 150 års jubilæumsarrangement i Aarby Fritidscenter lørdag den 13. juni. Her vil foreningens afdelinger dagen igennem vise deres sportsgrene frem, ligesom der bliver arrangeret forskellige events.

- Og så har gæstene selvfølgelig mulighed for at prøve kræfter med de idrætsgrene, man dyrker i Årby.

- Vi sørger for, at der kommer en pølsevogn, hvor mad og drikke er gratis samt slush ice, og derudover spiller vores førstehold forårets sidste turneringskamp på stadion.

- Vi håber, at dette arrangement vil være med til at trække en masse mennesker til, siger Dann Jørgensen.